Eliška, Piškot a sádra

Utekl další rok a máme ze sebou úspěšné letní soustředění 2019, které proběhlo ve dnech 20. až 27.7.2019 a během kterého se stalo následující:

- základní výcvik začal létat náš nový člen J.Komárek, 2 stávající žáci pokročili ve výcviku (Treml, Peroutka)

- 3 piloti (Froncová, Kratochvíl, Horník) úspěšně létali delší samostatmné termické lety

- 10 pilotů si s asistencí J.Černého zalétalo na DuoDiscusu, kterého jsme měli zapůjčeného od AeČR. Na tomto letadle jsme nalétali celkem 11 startů, 18:15 hodin, z toho několik navigačních přeletů.
- D.Horník se přeškolil na VSO-10, J.Karabec odletěl další stovku do CPS

- během soustředění jsme z LKPN nalétali 1944 km na přeletech přihlášených do CPS. VAP je k dnešnímu dni v CPS CZ na 42. místě z celkového počtu 72 klubů. Letos za VAP letělo bodovaný přelet celkem 8 pilotů - Výsledky CPS pro Východočeský aeroklub Pardubice

- v termínu soustředění se na kluzácích nalétalo celkem 149:16 hodin při 191 startech

- nejvíce hodin během soustředění nalétal Olda Zumr a to 23:49.

Jedinou skvrnou na našem snažení tak zůstává sádra na levé noze Piškota. Přejeme mu co nejrychlejší uzdravení a návrta do aktivního leteckého života!

Na letišti stejně jako vloni zůstal k dispozici Orlík VT-16 Honzy Říhy. Zájemci o přeškolení přijeďte co nejdříve, než si Orlíka odveze.

Zvláštní poděkování bych chtěl poslat Tomášovi Ditrtovi za vlekání, D.Daříčkovi za neúnavnou instruktorskou činnost, J.Špatenkovi a J.Šantrůčkovi. Nesmím zapomenout na spřátelený AK Kolín, který nám zapůjčil vlečnou Z226 a celého našeho soustředění se zúčastnil jejich vlekař Honza Brychta.

Letu zdar!

Honza Černý

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286